0898577518; 0885905781 luckan@mail.bg

Вишни

Нефрис
Период на цъфтене: средно ранен (3 април – 16 април)
Срок на зреене: 20 – 30 юни
Плодове: Сортът има много добра родовитост и задоволителна устойчивост на късни пролетни мразове. Плодовете са средно едри, с тегло (4,9г). Кожицата е средно дебела, здрава, лъскава, тъмночервена, с привлекателна външност. Месото е виненочервено, меко, кисело, със слаба тръпчивост, сочно, слабо ароматично, с много добри вкусови качества. Сокът е рубиненочервен.
Опрашители: самоопрашващ се сорт (самофертилен).
Плодове: много добри за преработка в компоти, които имат отлично качество и вкус, сокове и стават за замразяване. При добро узряване плодовете могат да се прибират механизирано. Имат задоволителна издръжливост на транспорт.
Облаченска
Период на зреене: края на Юни - началото на Юли
Дърво: средно до умерено растящо с овална и гъста корона; образува издънки, чрез които може да се размножава и на собствен корен; самофертилен сорт, средноранен цъфтеж, встъпва рано в плододаване - на третата година от засаждането, голяма и редовна родовитост; много висока устойчивост на клоните и пъпките към ниски зимни температури и на цветовете и завръзите към повратни пролетни мразове; абсолютно невзискателно към почвени условия; чувствително към Бяла ръжда
Технологична характеристика: плодовете издържат много добре на превоз; отлични са за преработка в сок, компот и за замразяване
Унгарски Вишнап
За сорта: М-15 (вишнево-черешов хибрид - Вишнап) - унгарски сорт. В плододаване встъпва на 4-ата година след засаждането. Има добра родовитост. Това е най-ранозреещият вишнев сорт, който се среща у нас - зрее през първото десетдневие на юни.
Опрашители: Самоопрашващ се сорт (самофертилен).
Плодове: едри, месото им е много сочно, меко, интензивночервено, с по-светли жилки, слабо сладко, приятно кисело, отлично на вкус. Сокът е яркочервен. Плодовете са подходящи за приготвяне на сок, компот, конфитюр и за замразяване.