0898577518; 0885905781 luckan@mail.bg

Праскови

Елегант Лейди
Период на зреене: в края на август.
За сорта: американски сорт. Дървото е с умерен растеж и добра родовитост.
Плодове: средно едри, с кръгла или леко овална форма. Кожицата е жълта, с интензивно зачервяване. Месото е плътно, сочно, много сладко, със специфичен вкус. Костилката се отделя лесно. Подходящи са за транспорт и манипулация.
Фает
Период на зреене: 1-10.09.
Дърво: средно до силно растящо, с голяма корона; дава много висока реколта; цъфти средно рано и обилно; самофертилен сорт; податливо на Бактериална сачмянка; добра студоустойчивост
Технологична характеристика: плодовете понасят добре манипулация и транспорт; плодовете са подходящи за прясна консумация и за преработка.
Гладис
Период на зреене: 15-20.09.
Плодове: украсени с червен руж, плодовото меса вътре е бяло и имат вкус наподобяваш банан. Издръжливи на транспортиране.
Глоухейвън
Период на зреене: 10-18 август
Плодове: Глоухейвън е американски сорт. Те са едри, кълбовидни, жълти, почти изцяло покрити с интензивна червена окраска, размита или на ивици. Плодовото месо е жълто, слабо зачервено около костилката, с много добра консистенция и вкус. Костилката е средно едра и се отделя. Плодовете са подходящи и за преработка.
Хале
Период на зреене: 15-25.08.
За сорта: Хале произхожда от САЩ. Той е един от най-популярните и широко разпространени сортове. Пъпките и цветовете са сравнително по-устойчиви на пролетни застудявания. Спада към групата на късните сортове – узрява в края на август и началото на септември. Сортът има дефектен прашец, който е причина понякога родовитостта да бъде слаба. Той трябва да се засажда с друг прасковен сорт – добър опрашител. Родовитостта на дърветата е много добра.
Плодове: много едри, кълбовидни, симетрични, жълти, отчасти покрити с размит червен цвят. Те имат много красива и привлекателна външност и много се търсят на пазара. Сравнително издръжливи са на превозване и са много добри както за консумация в прясно състояние, така и за преработка.
Ред Хейвън
Период на зреене: 30.07-05.08
Дърво: умерено растящо, с широко-разлята корона, образува голям брой дълги смесени клонки с нагъсто разположени пъпки; средно ранен и изобилен цъфтеж; самофертилен сорт, встъпва рано в плододаване и ражда обилно; устойчиво е на зимни студове и сравнително добре понася понижението на температурата по време на цъфтеж.
Технологична характеристика: плодовете понасят манипулация и транспорт и са годни за консумация в прясно състояние, както и за преработка в компот, нектар и за замразяване.
Риш Мей
Период на зреене: 5-10 юни.
Дърво: силно и плодородно с нормален цъфтеж.
Плод: голям диаметър, жълта месеста част с много висока плътност, здраво закрепване за дървото. Много добро оцветяване, 90% до 100% от плода. Изключително красива външност за времето на зреене, един от най-рано зреещите сортове праскови.
Роял Самърс
Период на зреене: 30.07-10.08
Плодове: са много едри два пъти АА, много ярък червен цвят, много сладки с малка костилка. С висока консистенция и отлично качество.
Роял Глори
Период на зреене: 10-15.07
Дърво: средно силно. Дръвчетата встъпват рано в плододаване.
Цъфтеж: нормален
Опрашители: сортът е самофертилен
Плодове: големи с кълбовидна форма. Месото е с наситен жълт цвят, много плътно, сладко с много приятен аромат. Кожицата е тънка изцяло покрита с итензивно червен цвят. Плодовете са много трайни с добра транспортабилност. Имат добра резистентност.
Роя Ли
Период на зреене: 30.07-10.08
Плодове: много кръгли, калибър AA, яркочервени и много привлекателни. Отлично качество на вкуса, много сладко с ниска киселинност. Много добра производителност.
Роял Суит
Период на зреене: 30.08
Плодове: са много едри два пъти АА, жълта кожа и тъмночервена украска, малка костилка, подкиселен вкус и много сладки, издръжливи на транспортиране. Отлично качество и големи размери.
Скарлет Суит
Период на зреене: 30.08-10.07
Плодове: много едри АА клас, много вкуски и сладки, червен цвят на плода с малка костилка. Издържливи на транспортиране. Отлично качество.
Суит Кап
Период на зреене: 10.08-15.08
Дърво: висока жизненост, вертикален навик за растеж. Лятно подрязване трябва да се използва за насърчаване на цвета на плода.
Производителност: висока и последователна във всички производствени области.
Плод: симетричен, зеленикаво-бял с 70-80% мраморен червен руж; сладък аромат, много добър, бяла плът, топене, много твърда; размер AA-AAA
Тардибелла
Период на зреене: един от най-късните сортове, зрее началото на октомври (след сорта съмърсет).
Плодове: много добро оцветяване, издържа на манипулация и транспорт. Без конкуренция за периода на зреене.
Уфо 4
Период на зреене: 10.07-20.07
Плодове: вкусни с жълто месо, наложил се напоследък като основен сорт в Италия и Гърция. За разлика от по-ранните сортове Уфо 1-3, при него наблюдаваме идеално оцветяване на кожицата.
Дърво: има свойството да се задържа плода на дървото след презряване. Интензивна подложка с устойчивост на варовити почви (до 11% активен калций). Подходяща са за презасяване.
Виста Рич
Период на зреене: 15.07-20.7
Плодове: големи и кръгли. Тъмно червени на цвят, много сладки и се отделят от костилката. Плодовото месо е твърдо и сладко.
Дърво: встъпва рано в плододаване. Плодовете са трайни с добра транспортна издръжливост.
Суит Дрийм
Период на зреене: 20-30.07
Плодове: изключителният размер е отличителен белег на прасковата Sweet Dream. Тази жълтеникавокафяво фолио има сладко кисел сладък вкус, пълен цвят на кожата (100% ярко червено над жълто) и огромен размер. Sweet Dream произвежда тежки култури с добра твърдост.
За сорта: произведен в САЩ. Очаквано изискване за охлаждане 800-900 часа под 45 ° F