0898577518; 0885905781 luckan@mail.bg

Нектарини

Би Хейвън
Период на зреене: 15-20.07
Опрашители: самопрашващ
Плодове: eдър до много едър с добро оцветяване 80-90% от плода с отлични вкусови качества. Дървото е с нормален растеж. Плодът е доста ценен на пазара.
Фантазия
Период на зреене: 15-20.08
Плодове: родовит сорт, сравнително устойчив на ниски зимни температури. Плодовете са едри, със средно тегло (200г). Кожицата е гола, лимоненожълта, покрита с размита червена окраска, което прави плода пъстър. Някои плодове са изцяло червено обагрени. Месото е жълто, зачервено около костилката, с червени жилки, сочно, сладко, леко възкисело, с много добри вкусови качества. Костилката се отделя от месото.
Опрашители: самоопрашващ се сорт (самофертилен).
Технологична характеристика: плодовете са подходящи за консумация в прясно състояние и за преработка в сокове, нектари и компоти. Добре понасят манипулация и транспорт. Фантазия е един от най-реномираните нектаринови сортове.
Калитизе 2000
Период на зреене: 10-15.07
Опрашители: самопрашващ
Плодове: плодът е средно едър до едър,тъмно червено оцветяване,дори и във вътрешноста на короната. Издържа на манипулация и транспорт.
<strongДърво: средно-силно растящо. Добра родовитост.
Макс 7
Период на зреене: 20-25.09
Плодове: много едри стигат до 180-200 гр, украската светло жълта украсена с ярко румен цвят. Плода е сладко-кисел вкус. Сорт произведен в Италия
Месамбрина
Период на зреене: 30.07-05.08
Плод: плосък, симетричен, голям размер, жълт с 80% ярко червен руж; Жълта плът, твърд приятен сладък аромат с много сладък на вкус и малка костилка.
Морсияни 90
Период на зреене: 1-15.09
Опрашители: сортът е самофертилен
Плодове: плод-много едър, кълбовиден,70-80% оцветен в тъмно червен цвят. Един от най-късните познати за сега сортове нектарини без конкуренция на пазара. Кълбовидна корона, нормален цъфтеж. Растеж силен. Добивът е голям.
Орион
Период на зреене: 20-25.08
Опрашители: самопрашващ
Плодове: плодът е едър, тъмно червено оцветяване, дори и във вътрешноста на короната. Издържа на манипулация и транспорт. Дървото е средно - силно растящо. Добра родовитост. Препоръчва със своята устойчивост във всички области, където се отглежда. Много устойчив на студ.
Extreme 464
Период на зреене: 10-15.07. Късно време за разцвет. Устойчив на пролетна слана.
Плодове: много сладки и ароматен вкус. Плътна и сочна плът. Тя има тъмна гранат червена коса, много интензивна около плодовете. Кожата е толкова чиста и ярка, че показва свежестта на плодовете. Формата му е закръглена, с мукро. Този атрактивен плод има чудесен EXTREME вкус. Това е плод много ароматен, изключително сладък, сочен и с големи органолептични качества.
Дърво: силно с отворено отглеждане. Много продуктивно.
За сорта: това е много атрактивен плод, който завършва календара за зреене в областта на нектарините от бяла плът с Extreme® "full color". Това е плод, който свързва две големи сортове като Extreme® 79 и Extreme® Moon. Зреенето е във време с голямо търсене, защото има липса на нектарини от бяла плът.